راه های تقویت خلاقیت کودکمان چه کار کنیم؟

خلاقیت کودکان نقش مهمی در آینده آنها خواهد داشت و حتی رقم زننده شغل و هنر کودک در سال های آینده او است. برای همین باید راه های تقویت خلاقیت کودک را بدانیم . کودکان خلاق راه حل های جدید برای مشکلات پیش رو پیدا میکنند. توجه داشته باشید استعداد تنها بخشی کوچک از خلاقیت است و تمرین، نظمبخشی و پرورش آن از اهمیت بیشتری برخوردار است. هر چه محیط زندگی کودک از تنوع بیشتری برخوردار باشد، امکان رشد خلاقیت در او بیشتر است. در این مطلب ما به شما راه های تقویت خلاقیت کودک را آموزش خواهیم داد.
کنجکاوی در خلاقیت کودکان
خلاقیت بیش از آنکه ذاتی باشد مهارتی یاد گرفتنی است و والدین میتوانند آموختن آن را تسهیل کنند. خلاقیت کودکان فواید زیادی برای ذهن، احساسات و حتی سلامت جسمی آنها دارد. به عنوان یک پدر و مادر یا معلّم شما میتوانید کارهایی را برای پرورش خلاقیت کودکان و آموزش خلاقیت به کودکان خود و حفظ و رشد ذهن خلاق او انجام دهید. در این مقاله دربارهی خلاقیت کودکان و راههای پرورش آن بیشتر میخوانیم.
بهتر است بدانید کودک خلاق، کودکی است که با جواب های سطحی شما قانع نمیشود. تورنس که متخصص خلاقیت کودکان است، بر این اعتقاد است که در سه سالگی خلاقیت بچه ها افزایش می یابد و تا چهار یا چهار و نیم سالگی به اوج خود میرسد. اما در پنج سالگی و با ورود به آمادگی ناگهان سقوط میکند.
۱٫ نقاشی
نقاشی در کودکان یکی از مهمترین سرگرمی های دوران کودکی است. نقاشی کودکان چیزی بی محتوا یا بدون ارزش نیست. بلکه فعالیتی است که دارای ارزش محتوایی بسیار بوده و از جنبه های مختلف هنری، بالینی و آموزشی قابل توجه و بررسی است.
لازم است به خاطر داشته باشید، هرگز در نقاشی کودکان دست نبرید و آن ها را اصلاح نکنید. کودکان را به تقلید و کپی کردن تصاویر وادار نکنید. از نقاشی کودکان ایراد نگیرید و هرگز کودک را به دلیل نقاشی هایش تحقیر یا سرزنش نکنید. برای کارهای هنری کودک و نقاشی های او ارزش قائل شوید و بخش از دیوار اتاقش را به این امر اختصاص دهید.
۲٫ موسیقی
یکی دیگر از مهمترین راه های تقویت خلاقیت کودک استفاده از وسایل موسیقی است.
موسیقی هایی که از روی برنامه و اصول ساخته شده باشند موجب بروز خلاقیتها در دیگر هنرها میشوند.
هنگامی که کودک با سازهای اسباب بازی خود صدا تولید میکند، آواز میخواند و شاد است، در واقع در حال بروز استعدادهای ذاتی خود است. شما با تحسین و تشویق او میتوانید این ابتکارات را در ذهن او پرورش دهید.
۴٫ تمام کردن کارهای نیمه کاره
یکی از تمرین های ایجاد تفکر خلاق در کودک این است که از او بخواهید چیزهای نیمه تمام را تمام کند.
برای تقویت خلاقیت کودکان قصه ها را از ابتدا تا انتها شروع به خواندن نکنید و بعد هم کتاب را ببندید.
مثلا داستانی را تا نیمه بخوانید و از کودک بخواهید برای آن یک پایان بسازد.